Thuiskapper Limburg !
Bel     06 2 703 5 703 06 2 703 5 703
Klanten geven Scissors2you   Beoordelingen 4,7 / 5
   op basis van 12 recensies

Gespleten haarpunten, een aantal tips!

1 min. te lezen

Terug

Erg vervelend voor je kapsel, gespleten haarpunten. Het kan je hele coupe verpesten. Gespleten haarpunten ontstaan als de bovenlaag van het haar beschadigd of zelfs geheel weg is. In dit artikel vind je achtergrondinformatie alsmede tips.

Op de afbeelding is een microscopische weergave van een gespleten haarpunt te zien.

De meeste mensen hebben niet in de gaten dat vaak de gangbare haarproducten juist afbreuk doen aan de gezondheid van het haar. Voorbeelden zijn verkeerde (en vaak goedkope) haarverf, te lang gebruik van een stijltang of verkeerd gebruik van de föhn. Je maakt voor jezelf wel het mooiste kapsel, maar maakt tevens veel schade zonder dat je het in de gaten hebt.

Gespleten haarpunten zijn hardnekkig en niet zomaar te behandelen. Het enige logische is het haar afknippen zodat het daarna weer op een gezonde manier kan terug groeien. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Laat je ook nooit verleiden door bijvoorbeeld goedkope haarverf. Het is en blijft slecht voor het haar door het in hoge hoeveelheid aanwezig zijn van stoffen die het haar alleen maar irriteren. Thuiskapster scissors2you maakt gebruik van Goldwell producten. Deze zijn inderdaad vele malen duurder, maar dit heeft zijn reden. Goldwell DualSenses Rich Repair heeft de beste invloed op gespleten haarpunten.

Een aantal tips

  • Gebruik een borstel van natuurlijke materialen als je vaak je haren doet borstelen. Maak gecontroleerde bewegingen en zet nooit kracht tijdens het borstelen. Niet draaien of trekken bijvoorbeeld.
  • Kam je haar altijd als je haar droog is. Niet als je net uit de douche komt.
  • Zorg altijd voor kwaliteit haarproducten, zeker als je je haar wilt verven of permanenten. Doe dit met gezond verstand. Als het goedkoop lijkt zal het hoogstwaarschijnlijk ook niet goed zijn voor je haar.
  • Ga om de zes weken naar de kapper (of maak een afspraak met thuiskapster scissors2you) om de haarpunten bij te laten knippen.

Voor advies kun je altijd contact opnemen met scissors2you. Ook voor informatie over de Goldwell DualSenses Rich Repair.

Door: Rob Kuijpers

Publicatiedatum 05/10/2013
Word fan van Thuiskapper Scissors2you op facebook!    Volg thuiskapper Scissors2you op twitter!    Bekijk video's van thuiskapper Scissors2you op youtube