Thuiskapper Limburg !
Bel     06 2 703 5 703 06 2 703 5 703
Klanten geven Scissors2you   Beoordelingen 4,7 / 5
   op basis van 12 recensies

Kappersbranche wijzigt in structuur

1 min. te lezen

Terug

Ingrijpend zelfs. De kleine zelfstandige ondernemers nemen drastisch af, vooral de zelfstandige kapper met een kapsalon zonder personeel in dienst. De opkomst van de ambulante kappers is erg hoog.

In een voorafgaand nieuwsartikel was al te lezen dat de kappersbranche door de thuiskappers groeiende is. Maar naast groeiende is de branche ook aan het wijzigen. Lees hier dit artikel.

Uit het structuuronderzoek kappersbranche 2013 blijkt dat in 2012, 19000 ondernemingen actief waren in de kappersbranche. 2000 meer dan in 2009. De kleine kapsalons met personeel is gedaald in hoeveelheid, terwijl juist de thuiskappers en zelfstandige kapsalons zonder personeel (nu 64% van de brancheomvang) gestegen zijn.

Personeel

Als je kijkt naar het aantal en soort mensen dat in de kappersbranche actief werkzaam is, valt het volgende op: de meeste thuiskappers zijn vrouwen, er werken in de hele branche sinds 2009 5000 mensen meer en 70% van de mensen werkt in een kapsalon met personeel.

Modernisering

Sinds 2009 is de automatisering in de kappersbranche erg gegroeid. Uit het onderzoek blijkt dat kappers zonder medewerkers praktisch niks doen aan automatisering zoals bijvoorbeeld een website. In tegenstelling tot 2009 waarbij dit nog minder dan de helft was, heeft nu ruim meer dan de helft van de kapsalons met personeel heeft wel een eigen website.

Problemen

De kapsalons kampen met het probleem dat er een hoge prijsconcurrentie is. Daarnaast is het hebben van personeel, en dan met name goed personeel, een dure kostenpost, zeker als ze te kampen hebben met stijgende loonkosten. Opvallend is dat de zelfstandig werkende kappers geen problemen hebben. Echter door 18% wordt prijsconcurrentie als probleem ervaren.

Hieruit blijkt dat thuiskappers het minste aan problemen ondervinden en genoeg voordelen voor de klant betekenen.

Publicatiedatum 29/06/2013
Word fan van Thuiskapper Scissors2you op facebook!    Volg thuiskapper Scissors2you op twitter!    Bekijk video's van thuiskapper Scissors2you op youtube